A projekt tartalmának bemutatása

Projekt azonosító száma: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287

Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

Kedvezményezett neve: Egri Tankerületi Központ

Szerződött támogatás összege: 4,22 millió forint

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021. október 14.

 

A projekt tartalma

Program megnevezése Program tartalma Megvalósítás tervezett dátuma
Flashmob-szemléletformálás Intézményi, települési illetve több településre kiterjedő, interaktív tematikus szemléletformálási programsorozatok szervezése és lebonyolítása. 2021. szeptember 11.
Családi Nap a szemléletformálás jegyében Települési figyelemfelhívó akciók megvalósítása. 2021. szeptember 17. 
Energiahatékony gondolkodás az iskolában (workshopok) Települési intézményi szereplők energiatudatos szemléletének terjesztésében való közreműködés ösztönzése, ennek keretében: tájékoztató előadások (workshopok) fórumok szervezése és lebonyolítása a projektben érintett  intézmények munkavállalói számára.

2020. március 9.

2020. szeptember 4.

Rajzpályázat Gyakorlatorientált ismereteket átadó, pozitív, a mindennapos tevékenységek közé integrálható, jó példákat közvetítő térségi és helyi tanulmányi versenyek szakmai előkészítése és lebonyolítása. 2020. január
Okosotthon szakkör Gyakorlatban hasznosítható ismeretek és tudás átadására alkalmas szakkörök szervezése és lebonyolítása. 2019. november 13. és 2020. március 11. között 5 alkalom
Föld napja, Galgahévíz-fenntartható településmodell A felhívás fő céljához kapcsolódó szakirányú tanulmányi kirándulások, szakmai üzemlátogatások, szakmai tanulmányutak megszervezése és lebonyolítása, azokon való részvétel támogatása. 2021. június 16.
Víz világnapja, Kisköre vízerőmű A felhívás fő céljához kapcsolódó szakirányú tanulmányi kirándulások, szakmai üzemlátogatások, szakmai tanulmányutak megszervezése és lebonyolítása, azokon való részvétel támogatása. 2021. június 17.
Honlapszerkesztés A kezdeményezett honlapján belül a projekt számára aloldal létrehozása és annak a projekt során elkészített tartalmakkal és szervezett eseményekkel való folyamatos feltöltése, frissítése. folyamatos
Diáknapi rendezvény Térségi vagy helyi rendezvényeken energiatudatok szemléletre nevelő, kreatív, játékos foglalkozások szervezése és lebonyolítása gyermekek számára. 2021. június 15.

KEHOP 5.4.1

Hétfa tanulmány

A HÉTFA új tanulmánya a fenntartható fejlődés és az államháztartás kölcsönhatásait vizsgálja

„A fenntartható fejlődés és az államháztartás kölcsönhatásai, a vízgazdálkodás példáján” címmel készült el a HÉTFA Kutatóintézet új tanulmánya, a Költségvetési Tanács megbízásából, a REKK Kft. közreműködésével.

A tanulmány a vízgazdálkodás működésének a költségvetés hosszú távú egyensúlyára gyakorolt hatását elemzi. A téma egyre sürgetőbbé válik, mivel a hosszú távú költségvetési fenntarthatóság kérdéskörében a természeti erőforrások szűkösebbé válása és a klímaváltozásból eredő hatások begyűrűzése egyaránt növekvő kockázati tényezővé vált.

A természeti erőforrásokkal való gazdálkodás esetén a fő kérdés annak vizsgálata, hogy az állami tulajdonban lévő természeti erőforrásokkal, készletekkel való gazdálkodás közgazdasági eszközrendszere megfelel-e a megőrizve hasznosítás szempontjának.

A tanulmány a vízgazdálkodás működését és hatását az államháztartásra a szektor három feladata mentén vizsgálja: a) víziközmű feladatok: víz és szennyvíz-szolgáltatás; b) árvízvédelem; c) vízkészlet- gazdálkodás (felszíni alatt és felszín felett egyaránt).

A víziközmű beruházások hatását az ország makrogazdasági folyamataira és különösen a költségvetésre munkánk a HÉTFA-CGE modell segítségével számszerűsíti. A főbb eredmények szerint Az ágazati tőkeállomány már jelenleg is vélhetőleg alulbecsült értéke beruházások nélkül 2035-ig kevesebb, mint felére csökkenhet, azaz összességében a várható meghibásodások és vízminőségi problémák száma drasztikusan megugorhat. Ez költséges adaptációt igényel a fogyasztók részéről, továbbá negatívan érinti az adófizető ágazatok termelékenységét is.

Balás Gábor, a HÉTFA igazgatója a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) közösen rendezett konferenciáján mutatta be a tanulmányt. A prezentáció itt érhető el.

forrás: https://hetfa.hu/2019/10/16/a-hetfa-uj-tanulmanya-a-fenntarthato-fejlodes-es-az-allamhaztartas-kolcsonhatasait-vizsgalja/

Okosotthon szakkör - 1. foglalkozás

Meghívó a foglalkozásra

Meghívó

Képek a foglalkozásról

 

okos11
okos12
okos13
okos14
okos15
okos16
okos17

Okosotthon szakkör - 2. foglalkozás

Meghívó a foglalkozásra

Meghívó

Képek a foglalkozásról

 

okos21
okos22
okos23
okos24
okos25
okos26

Látogatottság

Month 92

All 4204

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel