Művészeti iskola

Noszvajon 1991 óta működik zeneiskola.

Jelenleg 4 tanszakon belül (billentyűs, fafúvós, vonós, kamarazene tanszak) választhatnak a gyerekek 4 hangszer közül:

zongora ,
furulya ,
fuvola
hegedű. 

 

(A zenei részletek az iskola tanulóinak előadásában hallhatók.)

A 11/1994. MKM rendelet szabályozása alapján bevezettük intézményünkbe a művészeti alapvizsgát, amely továbbképző évfolyamokon való továbbtanulásra jogosít, és előny lehet a későbbi felsőbb fokú iskolai tanulmányoknál. A vizsgát helyileg itt az iskolában szervezzük meg.

A 6 alapfokú évfolyamon, illetve 4 továbbképző évfolyam mellett zeneóvodai foglalkozást is biztosítunk a nagycsoportos óvodás gyerekeknek.
Tanulóink számos szakmai rendezvényen sikeresen szerepeltek az elmúlt években, és a helyi kulturális életben is fontos szerepet tölt be iskolánk növendékeinek szereplése: a nemzeti ünnepeink önkormányzati megemlékezésein, egyéb önkormányzati rendezvényeken (pl. Nagycsaládosok karácsonya, testvértelepülésekkel közös rendezvénye, Öregek napja).
Intézményünk saját, kifejezetten zenei szakmai rendezvényei, melyek már hagyománnyá váltak az évek során: Ádventi koncert, Gida-koncertek (a legkisebbek koncertje ált. 4. osztályig), és a Tanár-diák koncertek. A félévi és év végi záróvizsgák egy része is nyilvános koncert formájában zajlik, ami a szülők számára nyújt betekintést a zenei képzésünkbe.
A 2007/2008-as tanévben az Oktatási Minisztérium elrendelte országosan a zeneiskolák szakmai minősítését, mely során a mi zeneiskolánk a „Kiválóan Minősített” címet kapta meg.

 

Uzelman Marianna
intézményegység vezető

KEHOP 5.4.1

Kövess minket

Eseménynaptár

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

Határtalanul pályázat képe

TIE pályázat elismerés