Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

 

Intézményünk Pedagógiai Programjának mottójával köszöntöm Önöket:

„Minden talajban megterem valamiféle virág.

Minden napnak van valamilyen öröme.

Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.”

Wass Albert

Községünk nagy összefogás eredményeként 2002. márciusában új iskola építésébe fogott és a gyors, színvonalas kivitelezés eredményeként 2003. január 7-től a Kossuth Lajos út 12. szám alatt folyik az oktatás.

Az iskola több évszázados története arra kötelez bennünket, hogy nevelő és oktató munkánkban kiemelt figyelmet fordítsunk a lakóhely és a nemzet történetének, hagyományainak megismertetésére, a haza iránti szeretet felébresztésére, a különféle világnézetű emberek cselekvő együttélésének gyakoroltatására.

Jelenleg összetett iskolaként működünk. Fenntartónk és működtetőnk az Egri Tankerületi Központ. A Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elnevezés az általános iskolát és a zeneiskolai intézményegységet foglalja magába.
Általános iskolánk jelenlegi tanulói létszáma 213 fő, zeneiskolai növendékeink száma 112. Intézményünkben nyolc évfolyamos általános iskola működik. A környező településekről: Szomolyáról, Bogácsról, Cserépfaluból és még Egerből is járnak hozzánk tanulók.

Emelt szintű oktatást végzünk angol nyelvből az 5. évfolyamtól. Az idegen nyelv oktatását 3. évfolyamon kezdjük. Az általános iskolákban szokásos óraszámnál magasabb időtartamban biztosítjuk a magyar nyelv és irodalom, a matematika és a digitális kultúra elsajátítását is.

Diákjaink rengeteg tanórán kívüli tevékenységben vehetnek részt ingyenesen az iskola falain belül. Folyamatosan pályázunk, hogy életünket színesebbé és hasznosabbá tehessük.

Évek óta tartunk felvételi előkészítőt magyarból és matematikából nyolcadikosainknak. E két tantárgyat a hetedik és a nyolcadik évfolyamon a nagyobb hatékonyság érdekében csoportbontásban tanítjuk. Minden évfolyamunk érintett a kötelező etika/hit-és erkölcstan oktatásában. Így egyébként a korábbi évek hagyományainak megfelelően lehetőség van intézményünkben református, illetve katolikus hit-és erkölcstan foglalkozásokon való részvételre. Az 1-4. évfolyamon folytatjuk a néptánc tanítását a mindennapos testnevelés részeként heti 1 órában.

Szakkörök, tehetséggondozó délutáni foglalkozások egész sorából választhatnak érdeklődő diákjaink. Így: drámaszakkör, matekszakkör, angolszakkör, kémiaszakkör, informatika szakkör, történelemszakkör, rajzszakkör, énekkar, néptánc, sportszakkör, kézilabda, roki, foci, kempó.

Segítjük a nehéz körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor kiemelt fontosságú feladatnak tekintjük a tehetséges, jó képességű gyermekek fejlesztését is.

A pedagógusok és a szülők célja azonos: gyermekeinkből művelt, jól képzett, az életben boldogulni tudó embereket szeretnénk nevelni. Iskolánk hosszú múltja alatt többször változtak az iskola falai, épületei, de nem változott a bennük munkálkodó pedagógusok fő célja: emberséget és tudást adni a felcseperedő polgároknak!!

 

Asztalosné Pap Ágnes
igazgató

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket