Kísérletező diákok

A fizika iránt érdeklődő, kísérletező kedvű diákok számára szervezett versenyt az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola. Az Öveges József professzor szellemiségében meghirdetett verseny célja, hogy a gyerekek önállóan kísérletezzenek, ismerjék meg a fizika törvényszerűségeit. A diákoknak saját összeállítású eszközökkel, frappáns magyarázatokkal kellett bemutatniuk kísérleteiket.

Videó a bővebben után.

 

A "Semmiből nem lesz semmi!" - íratta kedvenc jelmondatát tanítványai füzetének első oldalára  Öveges professzor, ezzel is jelezvén azt, hogy az embert a gondolkodás viszi előre. Ezt a jelmondatot választották mottóul "Kísérletező kedvű diákok Öveges nyomában" címmel indított kistérségi fizikaverseny szervezői is. Az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában megrendezett verseny szándéka az, hogy a gyerekeket önálló gondolkodásra, kísérletezésre késztesse. Olyan eszközökkel, tárgyakkal mutathattak be fizikai törvényszerűségeket a diákok, amelyeket saját kezűleg készítettek. A versenyre tizenegy csapat jelentkezett, többek között a Hunyadiból, a Balassiból, a Tinódiból, a Ward Máriából, a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából, valamint Noszvajról is érkeztek hetedikes, nyolcadikos diákok.

Minden csapat három kísérletet mutatott be, a Hunyadi csapata többek között a hangsebességet vizsgálta.

A csapat a mai technika vívmányait  is bevonta a kísérletekbe.

A kilencedik alkalommal megrendezett versenyt a noszvajiak nyerték a második helyezett  hunyadisok és a harmadik helyen végző Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai előtt.

  

 

Forrás

2013.11.22

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket