2021. január

Hulladékcsökkentési Hét

Nagy öröm azt tapasztalni, hogy a kicsi gyerekek mennyire fogékonyak a hulladékcsökkentés témakörére. A hulladékra nem csak úgy tekintenek, mint felesleges, semmire nem jó, hasznosíthatatlan anyagra, hanem mint értékes nyersanyagra, amiket mindennemű fenntartás nélkül hasznosíthatunk a kézműves foglalkozások során. Fantáziájuk határtalan, képesek belelátni a hulladékba az elképzeléseiket, alkotásaik terveit.

Könnyen azonosultak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, nemcsak otthon, de az iskolában is szívesen szelektálnak.
A Hulladékcsökkentési Héten a Figedyben a szokottnál is nagyobb figyelmet fordítottunk környezetünk védelmére, a hulladékgazdálkodásra. Tanulóinknak a szelektív hulladékgyűjtés nem ismeretlen, hiszen évek óta válogatva gyűjtjük a papírt és a műanyag palackokat, használt elemeket.
A gyerekek újrahasznosítható hulladékokat hoztak be az iskolába, (joghurtos/tejfölös pohár, kupak, palack stb.), ezeket használták fel különböző játékok és játékos feladatok, karácsonyfadíszek készítéséhez.
A pohárból és kupakból némi cérna segítségével szem-kéz koordináció fejlesztő játékot csináltak a gyerekek; kupakból, kartonból és papírból matekfeladatokhoz készítettek számkártyákat.
A „célbadobós” játék olyan népszerű volt, hogy a gyerekek a szünetben is játszottak vele, valamint kollégák kérték el, hogy játszassanak, illetve megkérték rá a gyerekeket, hogy készítsenek nekik ilyen játékot.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermeket a mai rohanó világban, ahol sajnos mindenhez káros gázok kibocsátása társul, ha fent a levegőben nem is, legalább itt lent a talajszinten tudjunk valamit tenni a Föld érdekében!

Látogatottság

Month 16

All 3649

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket