Művészeti iskola

Noszvajon 1991 óta működik zeneiskola.

Jelenleg 5 tanszakon belül (akkordikus, billentyűs, fafúvós, vonós, kamarazene tanszak) választhatnak a gyerekek 5 hangszer közül:

zongora ,
furulya ,
fuvola,
gitár,
hegedű. 

 

(A zenei részletek az iskola tanulóinak előadásában hallhatók.)

A 11/1994. MKM rendelet szabályozása alapján bevezettük intézményünkbe a művészeti alapvizsgát, amely továbbképző évfolyamokon való továbbtanulásra jogosít, és előny lehet a későbbi felsőbb fokú iskolai tanulmányoknál. A vizsgát helyileg itt az iskolában szervezzük meg.

A 6 alapfokú évfolyamon, illetve 4 továbbképző évfolyam mellett zeneóvodai foglalkozást is biztosítunk a nagycsoportos óvodás gyerekeknek.
Tanulóink számos szakmai rendezvényen sikeresen szerepeltek az elmúlt években, és a helyi kulturális életben is fontos szerepet tölt be iskolánk növendékeinek szereplése: a nemzeti ünnepeink önkormányzati megemlékezésein, egyéb önkormányzati rendezvényeken (pl. Nagycsaládosok karácsonya, testvértelepülésekkel közös rendezvénye, Öregek napja).
Intézményünk saját, kifejezetten zenei szakmai rendezvényei, melyek már hagyománnyá váltak az évek során: Ádventi koncert, Gida-koncertek (a legkisebbek koncertje ált. 4. osztályig), és a Tanár-diák koncertek. A félévi és év végi záróvizsgák egy része is nyilvános koncert formájában zajlik, ami a szülők számára nyújt betekintést a zenei képzésünkbe.
A 2007/2008-as tanévben az Oktatási Minisztérium elrendelte országosan a zeneiskolák szakmai minősítését, mely során a mi zeneiskolánk a „Kiválóan Minősített” címet kapta meg.

 

Uzelman Marianna
intézményegység vezető

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket