2020. december

Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye

A magyar fővárosban rendezik Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvényét, a Planet Budapest 2021 - Fenntarthatósági Expót és Világtalálkozót; a rendezvény célja, hogy a visegrádi országokkal együttműködésben hozzájáruljon a fenntartható fejlődési fordulathoz - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.
A program fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, aki a közlemény szerint úgy fogalmazott: "a jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött. Most az a kérdés, hogy milyen irányba fordul, s ez még tőlünk függ. Ehhez kínál eszközt és tudást a Planet Budapest 2021."

A várható programok között példaként említették a Fejlődés harmóniában a természettel - Fenntarthatósági Expót, A Fenntarthatóság Univerzuma - Világtalálkozót, valamint A Te Bolygód - Közönségprogramok a fenntarthatóságról, A Jövő Hősei - Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról című rendezvényt.

A közlemény ismerteti: a környezeti fenntarthatóságra nyitott vállalatok és startupok részvételével megrendezendő Expó célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását és a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be.

A Világtalálkozón állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, az élelmiszertermelés, a hulladékgazdálkodás, az energia és a közlekedés témaköreit. Az esemény arra szolgál, hogy kézzelfogható, elérhető és költséghatékony válaszokat adjanak a fenntartható fejlődés területén tapasztalható kihívásokra.

A Te Bolygód című program részeként az ismeretterjesztő élményközpontban mutatják be a résztvevőknek "a jövő mindennapjait", így például, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, illetve, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztanak majd az emberek.

Az Ifjúsági élményprogram a gyermekek és a fiatalok figyelmét hívja fel a fenntartható életmód fontosságára.

A Planet Budapest 2021 rendezvényeinek a Hungexpo ad otthont 2021 decemberében.

 

forrás: https://www.portfolio.hu/global/20201216/budapesten-rendezik-kozep-europa-legnagyobb-fenntarthatosagi-rendezvenyet-462142

Látogatottság

Month 55

All 3688

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket