Európa-tanterem Noszvajon

Európa-tantermet avattak Noszvajon, a Figedy János Általános Iskolában. Heves megyében 2000 óta ez a 31. oktatási intézmény, amely csatlakozott az unió ismertségét elősegítő hálózathoz.

Videó a bővebben után.

Heves megyében az első Európa tantermet 2000-ben, Boconádon adták át. A Heves Megyei Önkormányzat Európai Információs Pontja azzal a céllal indította ezt a programot, hogy a tanulók minél többet tudjanak meg az Unió tagállamairól, a közösség felépítéséről, intézményeiről. A Heves megyei hálózat 31. tagja a noszvaji Figedy János Általános Iskola. Az ünnepélyes átadáson megjelent Őry Csaba, az Európai Néppárt parlamenti képviselője, valamint a megye és a település képviselői. A diákok műsorukban 15 tagország irodalmából és zenéjéből mutattak be részleteket. A Heves Megyei Önkormányzat nevében Oroján Sándor az Európai Unió zászlaját ajándékozta az intézménynek. Őry Csaba, európai parlamenti képviselő beszédében hangsúlyozta, most van szükség az összefogásra, amikor nagy átrendeződés megy végbe a világban. Nem mindegy, hogy a felnövekvő ifjúság milyen ismeretekkel rendelkezik az Unióról. A képviselő felajánlotta, hogy három diákot és egy kísérő tanárt tavasszal vendégül lát Brüsszelben, az Unió központjában. Asztalosné Pap Ágnes köszöntőjében kiemelte, szeptember óta készültek erre a napra.

A következő Európa-tanterem a tervek szerint az egri Felsővárosi Iskola Balassi Bálint Tagiskolájában nyílik.

 

 

2010.12.10

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket