Színes meseudvar a noszvaji iskolában

Tánc a meseudvaronRajz- és mesetábort rendezett a noszvaji általános iskola egy TÁMOP-os pályázaton elnyert pénzből a nyáron. A pályázatban együttműködött a noszvaji, s a novaji iskola és óvoda, de a szomolyai óvodát is bevonták. A támogatásból az egyes települések külön-külön szerveztek táborokat, tájékoztatott Asztalosné Pap Ágnes iskolaigazgató.

 Az ott készült alkotásokat az intézmény aulájában állították ki, a tárlatnyitót összekötötték egy meseudvar felavatásával is. A bensőséges hangulatú ünnepségen részt vevő gyerekek és felnőttek Mátyus Ágnes élőszóban elmondott meséjéből ismerhették meg az udvar születésének történetét, és tudhatták meg azt, hogy milyen sok noszvaji ember járult hozzá a lehetőségeihez mérten a fal kifestéséhez.

A színes mesefalat ugyanis közös munkával, a helyiek összefogásával készítették el az iskola belső udvarán. A helyben lakó cseh származású Táborská Jana tervezte és rajzolta elő a mesefigurákat, amelyeket a gyerekek és szülők közösen festettek ki. A megnyitóünnepen Dsupin Pál furulyázott, az iskola egykori diákja, Kaló Lilla énekelt népdalt, a Pittypang Néptáncegyüttes tagjai pedig táncoltak.

 

Eredeti cikk

2012.10.24

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket