Szavalóverseny József Attila emlékére

Szavalóverseny 2014Idén április 28-án rendeztük meg hagyományos iskolai szavalóversenyünket a felső tagozatosoknak József Attila, a „költőóriás” születésének évfordulója alkalmából, amely egybeesik a Magyar Kultúra Napjával. A 24 szavaló szebbnél-szebb költeménnyel lepte meg a zsűrit és a közönséget.

Képek a galériában, részletek a bővebben után.

Hallhattunk Wass Albert, Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos, Áprily Lajos, Radnóti Miklós, Reményik Sándor, Kosztolányi Dezső költészetéből egy-egy csodálatos költeményt, de kevésbé ismert költők verseivel is megismertettek a résztvevők bennünket.
A szünetekben József Attila megzenésített versei szóltak, majd egy közös éneklésre is sor került a verseny zárásaként.
A háromtagú zsűri értékelése alapján az alábbi tanulók kaptak helyezést: 5-6. osztályos korcsoportban Herman Fanni lett a győztes. Második Majnár Csobán, harmadik Szalóki Anna és Kecskés Péter lett. A 7-8. osztályosok versenyében első helyen végzett Dsupin Lilla. Második helyezést ért el Klicsu Levente és Kaló Áron, a harmadik Balázs Boróka lett.
A rendezvényünk elérte célját, nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt. Reméljük, hogy ilyen alkalmak során sikerül a felnövekvő nemzedékkel megszerettetnünk a verseket, és teljesül az írás mottója:,,Szeresd a verseket, szebb lesz az életed!”

2014.04.28.

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket