Lehoztuk a csillagokat

Varázstorony vetélkedő 2016A szervezők hetedik alkalommal rendezték meg a Varázstorony vetélkedőt, ahol a hetedikes diákok mérhették össze fizikai, kémiai és csillagászati tudásukat. A megmérettetés elsődleges célja a természettudományos tantárgyak népszerűsítse volt, a Varázstorony tizedik évfordulója alkalmából.

Összesített pontozás alapján két tanulónk is dobogóra állhatott, Kecskés Péter 1., Kecskés Kristóf pedig 3. helyezést ért el.

A verseny 3 fordulóból állt, szeptemberben volt az első, ahol a versenyzők különböző programokon vehettek részt a Varázstoronyban. Kísérletek, planetárium, csillagászati múzeum és városnézés várta a diákokat. A második fordulóra tavasszal került sor, ahol kiválogatták a 40 legjobb tanulót, akik továbbjuthattak a végső megmérettetésre. Április 25-én került sor a döntőre, ahol 8 díjat osztottak ki a versenyzők között. 

Az elmélet mellett gyakorlati feladatok is várták a versenyzőket, például lyukkamera és vonalzó segítségével kellett megmérni két égő gyertya távolságát. Murányi Zoltán, főiskolai tanár szerint az ilyen jellegű versenyek nagyban elősegítik a fiatalok pályaorientációját. Az idei versenyre az ország különböző pontjairól érkeztek diákok, akik különleges projekttel készültek. Mindenkinek feladata volt egy tábla elkészítése, melyen a naprendszernek kellett szerepelnie. A legjobb itt is különdíjat kapott. 

forrás: uni-eger.hu

 


 

 Az eseményről készült videó:

forrás: tveger.hu

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket