2021. július

Fenntarthatóvá alakul a ruhaipar?

A C&A divatcég bejelentette új, 2028-as globális fenntarthatósági stratégiájának (Global Sustainability Strategy) elindítását Európa, Brazília, Mexikó és Kína kulcsfontosságú piacai számára. Ez alapján tovább csökkentenék a műanyagokat, erősítenék a körforgásos gazdaságot és a fenntartható alapanyagok felhasználását.

Az új stratégia szerint a vállalat, a vásárlók fenntarthatóságot támogató lehetőségeit szeretné kibővíteni a divatszektorban. Megfogalmaznak olyan célokat is, melyek a klímaváltozás elleni harc jegyében a körkörösség elvére épülnek. Az európai működésére megfogalmazott célok a 2028-ig terjedő időszakra:

  • Az alapanyagok 100% -át fenntarthatóbban kell beszerezni
  • 10 termékből 7 termék élettartamának meghosszabbítása az innováció és a körkörösség elveinek összekapcsolásával
  • Az egyszer használatos műanyagok 50% -át fenntartható alternatívákkal kell kiváltani az üzletekben, az online shopban és a beszállítóiláncban.

A cég legfrissebb globális fenntarthatósági jelentéséből kiderül, hogy:

  • az egyik legnagyobb tanúsított biopamut felvásárló a világon,
  • 2020-ra a fenntarthatóbb pamut felhasználása 96%-ra emelkedett, a 2016. évi 53%-ról és 2020-ban 68%-kal több fenntartható nyersanyagot használt fel.
  • Giny Boer, a C&A Europe vezérigazgatója elmondta: „A #wearthechange szlogennel megkérjük vásárlóinkat, hogy divatos, megfizethető és felelősségteljesen készített ruhákat hordjanak.”

„Büszkék vagyunk arra, hogy elértük a 2020-as fenntarthatósági céljaink nagy részét. Ez az, amitovább visz bennünket azon az úton, hogy a fenntarthatóságot az új normává tegyük ”- mondta Aleix Busquets Gonzalez, a C&A globális fenntarthatósági igazgatója.

 

forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210719/fenntarthatova-alakul-a-ruhaipar-nagy-vallalasokat-tett-a-divatceg-a-kovetkezo-evekre-493112

Látogatottság

Month 138

All 3921

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Nyitvatartás

7-18 óráig

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. október 14.

KAPOCS

Elménysuli

Hulladékcsökkentés

Okosan a pénzzel

Diákigazolvány

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

TIE pályázat elismerés

Határtalanul

Határtalanul pályázat képe

Kövess minket