Intézményvezetői tájékoztatás a digitális oktatás megvalósításáról

Kedves Szülők! Kedves Kollégák!


Az emberi erőforrások miniszterének 3/2020 (III.14.) határozata értelmében az oktatási intézmények 2020.03.16-tól tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek.

Tájékoztatom Önöket, hogy intézményünkben a munkarend a következő formában valósul meg.

 

Minden évfolyamra vonatkozóan

A tanulók módosított órarend szerint, otthoni körülmények között, online eszközök igénybevételével, a szaktanárok (és a szülők) támogatásával dolgozzák fel a tananyagot. A módosított órarendet az osztálycsoportokban fogjuk közzétenni. Az órarendben megjelölt időszakban a tanulónak kötelessége az adott tanóra anyagával foglalkozni, ez idő alatt a pedagógus elérhető lesz a kijelölt felületen, és kezelni fogja a felmerülő kérdéseket. A kijelölt feladatokat az előre egyeztetett határidőig mindenkinek el kell készítenie, az értékelés elsősorban ennek alapján fog történni.

A digitális átállás feltétele, hogy minden tanuló rendelkezzen számítógép- és interneteléréssel. Az okostelefon használható, de nem minden esetben elegendő. Kérjük, aki nem tudja ezen feltételeket biztosítani, az osztályfőnökénél jelezze.

 

1-4. évfolyamon

A szaktanárok a – már létező – facebook zárt csoportokban osztják meg a tananyag feldolgozásához szükséges segédanyagokat és feladatokat. Az elkészült megoldásokat, illetve a róluk készült fényképet az adott szaktanár e-mail címére kérjük eljuttatni.

 

5-8. évfolyamon

A digitális oktatás a Google Tanterem (Google Classroom) felületen valósul meg. A szolgáltatás igénybevételéhez kérjük, hogy minden tanuló juttassa el az osztályfőnökéhez @gmail.com végződésű e-mail címét, mivel a rendszer kizárólag annak birtokában használható. (Végső esetben a szülő e-mail címe is használható, viszont javasoljuk új cím létrehozását a magánlevelezéssel való keveredés elkerülése végett.)

 

Zeneiskolában

A csoportos foglalkozások megvalósítása 1-4. évfolyamon a facebook zárt csoportjaiban, 5-8. évfolyamon a Google Tanterem (Google Classroom) felületen történik. Az egyéni órák a zenetanárral történt egyeztetés után online felületen valósulnak meg.

 

A felületek használatával kapcsolatosan a későbbiekben tájékoztatunk mindenkit.
Kérem a szülőket, hogy a rendszer bevezetési időszakában kiemelten támogassák,
és ezzel párhuzamosan ellenőrizzék is a tanulók munkavégzését.

 

Asztalosné Pap Ágnes
intézményvezető

KEHOP 5.4.1

Projekt azonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00287
Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Kedvezményezett neve: ETK
Szerződött támogatás összege: 4,22 millió
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2020. augusztus 31.

KAPOCS

Kövess minket

Eseménynaptár

Programok

Iskolagyümölcs program képeIskolatej program képe

Iskola rendőre programKézilabda program plakát

Pályázataink

Comenius CECCY logo

Határtalanul pályázat képe

TIE pályázat elismerés